Sverige är ett fantastiskt land som erbjuder turister många olika sorters upplevelser. Turister som besöker Sverige lockas av de vackra städerna och den omväxlande naturen. Stockholm är en av de populäraste destinationerna för internationella turister.Även vildmarksturismen öka och att åka till norra Sverige med sina skogar, djupa sjöar och många upplevelser blir allt populärare. Även vintertid är destinationer som Treriksröset och se norrsken lockande för internationella besökare.

Stockholm är en utgångspunkt för många turister

Stockholm är en av de populäraste destinationerna och startpunkt för många. Det finns mycket att se i Sveriges vackra huvudstad där havet alltid är närvarande. Det går också att förboka populära upplevelser genom hellotickets.se som erbjuder utflykter och turer i många städer och länder.

Det finns en blandning mellan kultur, konst och historia med moderna inslag som gör Stockholm till en fantastisk turistdestination. Mycket finns tillgängligt i centrala delarna och det går att ta sig runt till fots. Gamla Stan i Stockholm är dessutom ett av de mer charmerande kvarteren där det går att se besökare från hela världen.

Vildmarken lockar med äventyr och frihet

Sveriges natur är unik och många turister söker sig till bland annat fjällen och norra Sverige. Treriksröset är en destination som lockar mer äventyrliga besökare. Det är inte bara känslan av att befinna sig i nordligaste Sverige och vid gränsen till både Finland och Norge som lockar. Hela resan dit, som kan göras på olika sätt är ett äventyr. Sverige har även något som många länder saknar, allemansrätten.

Det gör Sverige till en destination som gör det möjligt att vara närmare naturen på ett helt nytt sätt. Bland annat att kunna campa och vandra fritt är en upplevelse för en del turister där friheten blir del av upplevelsen. Sveriges vackra skogar, många vattendrag och sjöar är i sig en lockelse.

Bland annat besöker turister från Nederländerna gärna fjällen året om. Sverige har många fina anläggningar i fjällen som vintertid erbjuder bra skidåkning med trevlig afterski. Sommartid erbjuder fjällen äventyrsturism i världsklass. Exempelvis ge sig ut på utmanande cykelturer, vandra och paddla.Många mils lättillgänglig kust

Sverige har även många mils kust, från Haparanda i norr till Västkusten och Strömstad. Det finns även mycket skärgård som är relativt enkelt att utforska som turist. Framför allt Stockholms skärgård är lättillgänglig med omfattande skärgårdstrafik.

Även städer som Göteborg och Malmö lockar internationella turister. Västkusten är populärt sommartid hos turister från Norge och Danmark. Det är relativt lätt att ta sig tur och retur från många städer i respektive länder.

En annan populär destination är Karlskrona, framför allt för polska turister eftersom färjan mellan Karlskrona och Gdynia har upp till fjorton avgångar varje vecka. Det gör att det går att uppleva Karlskrona på en dag eller över helgen. Örlogsstaden Karlskrona har ett välbesökt museum, Marinmuseum som ligger vackert vid havet.

Norra Sveriges unika charm

Andra upplevelser som upplevs unika är att kunna besöka norra Sveriges skärgård vintertid. Bland annat utanför Kalix och Haparanda finns det möjlighet att åka isbrytare. Det finns en del organiserade turer i norra Sverige som inkluderar äventyr både i skärgården och inlandet. Det kan vara att åka hundspann, se norrskenet och åka guidad tur ända till Treriksröset.

Abisko är en annan populär destination året om. Vintertid är det en av de bästa platserna att beskåda norrsken och sommartid finns det guidade turer. Trollsjön vid Abisko är också en av de renaste och klaraste sjöarna i Sverige.

För turister som vill uppleva storslagna och vilda norra Sverige är Abisko med sina många naturupplevelse en exotisk destination. Det finns även en forskningsstation där den speciella arktiska miljön studeras av forskare från hela världen.

Svensk mat och livsstil en del av upplevelsen

Det är inte bara naturen och städerna som lockar internationella turister. Sverige har många kulinariska upplevelser och mat av hög kvalitet. Bland annat i Stockholm finns guidade matturer där det går att prova på det bästa Sverige har att erbjuda.

Generellt håller svenska råvaror mycket hög kvalitet och över tjugo restauranger i Sverige har belönats med Michelinstjärnor. De allra flesta restauranger med stjärnor i Michelin finns i Stockholm och Göteborg. Förutom svenska råvaror går det att hitta restauranger med influenser från hela världen. Även i mindre städer går det att hitta mat från olika världsdelar.

Att vara turist i Sverige är även lätt då många svenskar talar bra engelska och ofta flera andra språk. Det gör att turismen i Sverige har potential att växa än mer, såväl för svenska städer som för att uppleva naturen.